Siekiant suteikti pagalbą verslui, susidūrusiam su neigiamu poveikiu dėl COVID-19 plitimo, priimtos mokesčių ir valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą lengvinančios nuostatos. Sudarytas ir VMI interneto svetainėje paskelbtas sąrašas mokesčių mokėtojų, kuriems automatiškai, be jokių prašymų yra taikomos pagalbos priemonės: nuo kovo 16 d. iki šalyje galios ekstremalioji padėtis jie yra atleisti nuo delspinigių, jų atžvilgiu neinicijuojami nauji išieškojimai. Šis sąrašą yra VMI interneto svetainėje, čia: Informacija verslui dėl COVID-19.

Po ekstremalios situacijos pabaigos, įmonės, esančios sąraše, mokesčiams sumokėti arba mokestinės paskolos sutarčiai be palūkanų sudaryti, turės du mėnesius.

 Pažymime, kad į VMI paskelbtą sąrašą nepatekę verslininkai, kurie taip pat galimai patyrė neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl anksčiau išvardintų pagalbos priemonių taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami nustatytos formos prašymą dėl pasirinktų pagalbos priemonių taikymo.

Prie šio laiško pridedame pagalbos priemonių taikymo schemą, taip pat – nustatytos formos prašymą, kuriuo sąraše nesantys verslininkai gali kreiptis tiek dėl VMI, tiek dėl Sodros taikomų pagalbos priemonių. Maloniai prašau šia informacija pasidalinti ir su savo asociacijos nariais bei, pagal galimybes, patalpinti savo interneto svetainėje ar kitose priemonėse.

Išsami nuolat atnaujinama verslui aktuali informacija skelbiama ir VMI svetainėje, skiltyje Informacija verslui dėl COVID-19.