2020 m. balandžio 20 – 26 dienomis vyks jau aštuntoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT.

Festivalis jau antrąkart rengiamas pavasarį, kuomet bus galima pasimėgauti šiltesniu oru, ilgesniais vakarais bei šviežiomis pavasario gėrybėmis. Jas restoranų šefai meistriškai įkomponuos į degustacinius Gastronomijos savaitės meniu. Ankstesnėse Gastronomijos savaitėse dalyvavę restoranai žada toliau stebinti naujais skonių deriniais. Daugkartinis festivalio dalyvis, restorano „Gaspar‘s“ įkūrėjas bei virtuvės šefas Gasparas Fernandesas dalinasi: „Mes visuomet parengiame naują meniu specialiai Gastronomijos savaitei. Stengiamės nesikartoti ir stulbinti lankytojus. Kadangi jau keletą metų dalyvaujame šiame festivalyje, nujaučiame, ką mėgsta mūsų svečiai. Todėl kiekvieną Gastronomijos savaitę sunkiai dirbame, kad išlaikytume teisingą kryptį ir paliktume pačius geriausius įspūdžius.“ Kaip visuomet, specialūs degustaciniai meniu kainuos 10, 20 arba 30 eurų.

Aštuntoji Gastronomijos savaitė bus rengiamas ne tik Vilniuje, Kaune, pajūryje, bet ir Lietuvos regionuose. Tokiu būdu tikimasi paskatinti šalies gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šakių rajone įsikūrusio restorano „Kuchmistrai“ įkūrėjas Arūnas Tarnauskas teigia: „Dalyvavimas Gastronomijos savaitėje suteikia mums galimybę skleisti žinią apie save visos šalies mastu. Esame įsikūrę regione ir pastebime, kad maisto mylėtojai vis dar nedrąsiai renkasi restoranus, nutolusius nuo didmiesčių. Jau trečius metus griauname šį stereotipą ir stebiname svečius gurmaniškais bei kulinarinį Zanavykų krašto paveldą atspindinčiais patiekalais, kokybišku aptarnavimu ir į istoriją įsupančia aplinka, gražia gamta.“

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. 2019 m. rudenį apdovanojimas atiteko restoranui „St. Valentino“ Vilniuje. „Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje,“ – kalbėjo restorano savininkė Justė Kaselienė. – Festivalio metu ne tik tiekiame degustacijas, bet ir renkame vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus, kuriuos vėliau integruojame į savo a la carte.“

Prieš prasidedant Gastronomijos savaitei maisto entuziastai bus kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei rezervuoti staliuką jame. Visa informacija apie festivalį, restoranų aprašymai bei meniu bus patalpinti portale SKONIS.LT iki balandžio 1 d.

Skubame priminti, kad restoranai kviečiami registruotis dalyvavimo atrankai čia.

Renginių organizatoriai kviečiami registruotis čia 

Ne restoranus kviečiame taip pat inicijuoti gastronominius projektus: kiną, edukacijas, ekskursijas visoje Lietuvoje, kuriomis papildysime savaitės renginius.